ПОПИС НА ДРВОРЕДИ ВО ДЕБАР МААЛО

ny_times_sk2014_1_1000x600
СК2014 НА НАСЛОВНАТА НА ЊУЈОРК ТАЈМС!
октомври 31, 2016
pancevski_1000x600
ИНВЕСТИТОРИТЕ САМИ ЈА УРНАА ДИВОГРАДБАТА НА ПЛОШТАД
ноември 3, 2016

ПОПИС НА ДРВОРЕДИ ВО ДЕБАР МААЛО

popis_debar_maalo_1000x600

Иницијативата “Во Одбрана на Дебар Маало” деновиве спроведува попис на дрворедите низ маалото. По примерите на пописите во Мал Ринг, Карпош 4 и спорните државни парцели во Дебар Маало, активистите ја спроведуваат истата методологија на пребројување, мерење на дебелина и состојба и мапирање на дрвјата. П

popis_debar_maalo_1000x600
окрај најдолгиот дрворед на ул. Орце Николов, во пописот ќе бидат вклучени и оние на ул. Ленинова, 29-ти Ноември, Илинденска, Рузвелтова, Раде Кончар, Ѓуро Ѓаковиќ, Коле Неделковски, Пиринска и Чедомир Миндеровиќ.