СТОП ЗА РУДНИЦИТЕ НА СМРТТА!

CommonS(ense) – Проекција на филмови
ноември 7, 2017
ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО РАБОТИЛНИЦАТА „МОДЕРНА ЗА ДЕЦА“
април 12, 2018

СТОП ЗА РУДНИЦИТЕ НА СМРТТА!

СТОП ЗА РУДНИЦИТЕ НА СМРТТА!

Овој ПЕТОК, на 08.12.2017, граѓаните од целиот Југоисток и пошироко се собираат на Протестен Марш каде уште еднаш сите заедно во еден глас ќе кажат дека во Македонија место за рудници со отворен коп НЕМА.

Иако живееме во Скопје, негативните последици од рудниците ќе ги чувствуваме и ние. Рудниците се проблем на целата земја! Екстрактивизмот не е живот, тој го уништува животот!

Да покажеме солидарност со нашите сограѓани, да покажеме став ПРОТИВ, да побараме ИТНО СОПИРАЊЕ на изградбата на рудникот! Да се собереме пред Влада на РМ да го покажеме нашиот протест и директно да го доставиме барањето за мораториум на сограѓаните од Југоистокот!

Донесете ги своите транспаренти, пораки и одлучност за СТОПИРАЊЕ НА РУДНИЦИТЕ НА СМРТТА!
Ве очекуваме сите!