СК2014 НА НАСЛОВНАТА НА ЊУЈОРК ТАЈМС!

sto_da_se_pravi
ШТО ДА СЕ ПРАВИ СО СК2014?
октомври 31, 2016
popis_debar_maalo_1000x600
ПОПИС НА ДРВОРЕДИ ВО ДЕБАР МААЛО
ноември 3, 2016

СК2014 НА НАСЛОВНАТА НА ЊУЈОРК ТАЈМС!

ny_times_sk2014_1_1000x600

18.10.2016
СК2014 и додека се градеше ги забавуваше читателите на европските весници, но овојпат најголемото “признание” дојде од најчитаниот весник во светот – Њујорк Тајмс.

ny_times_sk2014_1_1000x600

На насловната страница од 14-ти октомври 2016 нашето Скопје е опишано како “Главен Град на Кичот”, а проектот СК2014 е опишан како апсурден и антички. Прочитајте ја целата сторија овдe.