ФЕСТИВАЛОТ АКТО ВО ШТИП

slika-primer
РАБОТИЛНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ ДУП-ОВИ ВО СКОПЈЕ
октомври 18, 2016
skopje-2014
Кич Тура низ Скопје 2014
октомври 27, 2016

ФЕСТИВАЛОТ АКТО ВО ШТИП

14581572_1228757600478342_4888725834634058167_n

18.10.2016

Третиот дел од единаесеттоо издание на АКТО фестивалот за современи уметности продолжува во Штип на 21 и 22 октомври. Фестивалот кој што ја започна втората деценија од своето раѓање во Битола, годинава се случува во 4четири града, започнувајќи со веќе одржаните изданија во Битола и Скопје и претстојните во Штип и Тетово.
Штипската програма ќе се одвива на неколку локации: КУЦ Ткестил и Радио Кафе Канал 77, а содржини ќе има и во народниот театар Штип и паркот “8ми ноември”.
Програмата на ПОП АП АКТО во Штип ќе се надоврзе на темите отворени во Битола и Скопје во однос на политичката моќ на колективитетите и важноста на заедничкото делување.
Фестивалот е организиран од факултетот за работи што не се учат и е поддржан од УСАИД.