Вести и Активности

октомври 27, 2016

Кич Тура низ Скопје 2014

Гигантски модерен лед монитор прикажува владини реклами за трето дете, а е сместен врз „барокна“ фасада. Во близина има црква, сега опколена со бронзени фигури прикачени на врв од бели изгравирани столбови. Насекаде распространета мешавина од објекти и стилови кои не кореспондираат меѓусебно, најмалку со просторот. Се гледаат повеќе споменици […]
октомври 18, 2016

ФЕСТИВАЛОТ АКТО ВО ШТИП

18.10.2016 Третиот дел од единаесеттоо издание на АКТО фестивалот за современи уметности продолжува во Штип на 21 и 22 октомври. Фестивалот кој што ја започна втората деценија од своето раѓање во Битола, годинава се случува во 4четири града, започнувајќи со веќе одржаните изданија во Битола и Скопје и претстојните во […]
октомври 18, 2016

РАБОТИЛНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ ДУП-ОВИ ВО СКОПЈЕ

11.10.2016 Првата работилница за читање Детални урбанистички планови се одржа во свечената сала на Железничката зграда во Буњаковец. По прв пат ги тестиравме прирачниците и методот на едукација. Наместо три, работилницата траеше 4ипол часа, зашто учесниците постојано наоѓаа дополнителни работи што ги интересираат. Учесниците беа од локалната заедница во која […]